Ads 468x60px

Онлайн запитване за цена от ТУК. Каква е цената на нивите Ви? Отговор ще получите до минути след попълването на формата.

Website Translator

Плащането на нивите.

Плащането е най-притеснителният факт от всички в процеси по продаването на нивите.След сложните времена на 90-те години е логично хората да са са притеснени.За щастие времената отминаха и сега всичко е по-спокойно.Как става плащането? Какви са особеностите?





 Как става плащането ?
Извършва се по 4 начина :)
1. Кеш , в брой и на ръка :) , естествено става в брой пред нотариуса.
2. Другия начин е по банков път-изискване на закона.
Закона за ограничаване на плащанията в брой където е казано следното :
Чл. 3.(1)Плащанията на територията на страната се извършват само чрез превод или внасяне по платежна сметка, когато са:
1. на стойност, равна на или надвишаваща 15 000 лв.;
2. на стойност под 15 000 лв., представляваща част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 15 000 лв.
Няма ограничения сумата да е 14 999 лв. 

Кога става  плащането ?

Плащането се извършва пред нотариус.Целта на плащането пред нотариус е една единствена в момента в който Вие подписвате, че продавате нивите си да сте си получили парите .

Каква е паричната единица?


Плащанията се извършват единствено и само в БЪЛГАРСКИ ЛЕВА това е пак според изискванията на закона.

Къде става плащането ?

Плащането става в района в който се намират нивите. Местоположението на имотът(нивата) определя къде ще се извърши сделката.Естествено в повечето населени места (села)няма нотариуси и затова се извършва в населеното място което е най-близо.Съществува хипотеза при която  сделката не може да се извърши при най-близкият нотариус.Казуса е когато най-близкият нотариус  е в друг съдебен окръг.Съдебните окръзи са приблизително равни на административните такива ,но не се покриват на 100 %.

За колко време се извършва сделката ?
Ако са спазени следните предварителни подготовки процедурата е около 30 мин.
1. Всички изискуеми документи са налице и са валидни. Валидността е 6 (месеца ) на повечето.
2.Всички наследници или техни пълномощници са налице тоест явили са се на уреченото място в точното време.
3.Всички наследници си носят личните карти и необходимите за целта документи.
4.Сделката се извършва в работно време и е преди 15:30 ч.
Времето е разтегливо понятие и поради факта, че зависи и от броя на участниците в сделката. Логично по-бързо става с трима наследници отколкото с 10 или повече.Отделям такова внимание на времето поради обстоятелството, че хората са на работа и да знаят колко време ще отсъстват от работа.
Обичайната практика е да се започне към 9:00 и всички да са на работа след обяд.

Колко време отнема цялата процедура ?

Решавате че искате да продавате нивите си и се свързвате с нас.За да съкратим многото телефони разговори сме създали опростена форма с която отговорът за цената идва с до няколко пъти по-бързо. ФОРМА ЗА ЗАЯВКА ЗА ЦЕНА НА НИВИ 
Отговор за цената която можем да платим получавате в рамките на до 30 мин.
Решавате дали цената ви удовлетворява и отиваме към нотариуса ( особеното тук дали сделката ще се извърши в съшия град или в друг) отнема максимум 40-60 мин.
Нотариуса преглежда представените му  документи.Попълват се декларации и нужните формуляри. Тази процедура отнема както споменах около 30 мин.
Вие се разписвате и си тръгвате с парите.Разбира се разбивката на времето е примерна. Може да се приключи много по рано.Основното е  че в рамките на 120 минути можете да получите желаната от Вас сума.

Проблема с фалшивите банкноти.


В 99,99 % от случаите банкнотите са били изтеглени от банка половин час по рано.Ако все пак имате притеснения ние предлагаме следното:
Вземаме сумата и отиваме до избраната от Вас банка.Там съществуват два варианта:
1.Внасяте си парите по сметка. Банката си проверява банкнотите и ги приема.Банковите такси са си Ваш ангажимент.
2.Предоставяме на банката банкнотите и тя ги проверява срещу определено възнаграждение .Разходите по таксата на банката са за сметка на клиента.

Проблема с парите.

В много от случаите когато клиента пожелае и се притеснява да се движи по улиците със сумата която сме му дали БЕЗПЛАТНО изпращаме човек от фирмата който да го придружи (закара с кола ) до банката за да може клиентът да си ги внесе там където желае .


1 коментар: